Общественото мнение се подготвя за вдигане на данъците. Това заяви лидерът

...
Общественото мнение се подготвя за вдигане на данъците. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Подготвя се вдигане на данъците

Общественото мнение се приготвя за повдигане на налозите. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Вчера министърът на финансите даде конференция, на която разказа, че ни чака надали не апокалипсис и свръх недостиг. Според нас се пробва да сътвори суматоха. За нас тази конференция е прекомерно изненадваща ", сподели Нинова. 

Конелия Нинова изясни, че Росица Велкова-Желева е била зам.-министър на Асен Василев.

" Нейният сектор беше бюджет. Тя е експерт по бюджетиране. С нея сме прекарали повече часове в подготовка на бюджета, в сравнение с с Асен Василев. И аз, и изключително министър Гьоков. Изчислявали сме всяка стотинка за преизчисляване на пенсиите, за увеличение на майчинство, за увеличение на детски надбавки, ваучери. Всичко сме изчислявали дружно. Тя е подписала този бюджет и е уверила, че той е реален и че дефицитът в него се движи сред 3% и 4%, като за тази година, по този начин и за идната. Това катурване през вчерашния ден за нас е прекомерно изненадващо. Какво се е трансформирало? Каква е разликата сред това да бъдеш заместник-министър и министър, назначен от президента, в случай че държиш на точността и професионализма си? “, попита Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия кабинетът на Кирил Петков е оставил 8, 5 милиарда лв. в хазната, 1, 5 милиарда лв. остатък, а от гласуваните от Народното събрание 10 милиарда лв. дълг, са изтеглени 1,5 милиарда лв..

" Оставихме постоянни финанси. Пълен запас, остатък и малко теглен дълг. Какво се случи с тези индикатори за четири седмици? Защо през вчерашния ден Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателя на бизнесклимата в България с близо 4%? Кой ще отговори от кое място се появи цифрата 11 милиарда недостиг “, попита тя.

Корнелия Нинова е на мнение, че съзнателно се цели да се сътвори суматоха. " Според нас се връща моделът Симеон Дянков-Бойко Борисов “, съобщи тя, като уточни министър Велкова е призовала за ограничение на разноските и напомни постната пица на Симеон Дянков.

" Очевидно се готвят за понижаване на обществените разноски и повдигане на налози и през вчерашния ден се пробваха да приготвят публичното мнение с аноноси ", акцентира Нинова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР